Isolatie Maastricht

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Maastricht? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij enkele acties als isolatie van de binnengevel of kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina check je bruikbare informatie over isolatie Maastricht. Je leest uitvoerig over onderwerpen als isolatie van de bodem en spuitisolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-maastricht-6201

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Minder geluidsoverlast
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieLimburg
GemeenteMaastricht
Postcode6201
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf tref jij de aantrekkelijkste onderdelen om een woning in Maastricht te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Maastricht is interessant (vanaf € 960 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €225 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een fors lagere energierekening. De tarieven bedragen zo’n €1650 en je profiteert van een besparing tot wel €190, ieder jaar weer. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Maastricht kost +/- €5150. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1210. De besparing loopt op tot €740, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13100. Het voordeel is pakweg €800 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Ook onderscheiden we diverse alternatieve uitvoeringen. Hieronder beschrijven we de interessantste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Maastricht (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of wellicht een energiezuinige wereld? Woning Maastricht isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2175 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1450 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de totale prijs als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Maastricht. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n negen jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4100)
€635
(€5950)
€960
(€9400)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€170
(€1600)
€305
(€3100)
Spouwmuur€340
(€775)
€620
(€1900)
€855
(€3100)
HR++ glas€235
(€2450)
€300
(€3125)
€385
(€4600)
isolatie maastricht 6201

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Maastricht?

Waarom mijn woning in Maastricht isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Engie en Vandebron, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3475 en geeft een besparing van €335 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Zo zie je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke investeringen zoals isoleren van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Hieronder lees je praktische info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Karwei, Multimate, Formido, Gamma, Hornbach. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Maastricht

Mede door een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Om en nabij 20 procent van de onkosten mag je terug verwachten.
 • De richtlijn is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Maastricht een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentemaastricht.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Maastricht
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Maastricht. Bekijk ook eens de Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Aan de hand van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Maastricht wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Maastricht voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Maastricht. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een optimaal binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een gezond binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen