Isolatie Maasgouw

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Maasgouw? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een investering zoals plat dak isoleren of tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna check je handige informatie over isolatie Maasgouw. We bespreken topics als schuin dak isoleren en ventilatieroosters. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-maasgouw-6019

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Aangenamer wonen
 • Goed bezig voor het milieu
 • Kan snel aangebracht worden
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6019
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand check je de interessantste toepassingen om je woning in Maasgouw te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Maasgouw is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 880 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De kosten zijn zo’n €1925 en het rendement ligt op zo’n €200 per jaar. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Maasgouw kost doorgaans €4500. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1080. De potentiële besparing ligt op €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11700. Daarmee bespaar je om en nabij €970 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

0bestaan er verschillende aantrekkelijke vormen. In de volgende paragraaf beoordelen we de interessantste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Maasgouw (april 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een bewuste samenleving? Woning Maasgouw isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2475 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1425 op jaarbasis. Op deze website ontdek je de kosten (bij benadering) als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Maasgouw. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3500)
€805
(€4750)
€1180
(€8300)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€175
(€1950)
€340
(€2850)
Spouwmuur€370
(€1450)
€620
(€1975)
€850
(€3125)
HR++ glas€190
(€2925)
€270
(€4200)
€370
(€4550)
isolatie maasgouw 6019

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Vragen voor een isolatiespecialist in Maasgouw?

Waarom mijn woning in Maasgouw isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Budget Energie of Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een prettig binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3500 en geeft een besparing van €210, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Hierdoor achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitgebreide klussen zoals isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Hierna bekijk je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Te koop bij populaire bouwmarkten als Praxis, Multimate, Formido, Hubo, Hornbach, Karwei. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Maasgouw

Met hulp van subsidies wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg 25 procent van de offerte mag je terug verwachten.
 • De eis is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evengoed wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Maasgouw een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentemaasgouw.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Maasgouw
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Maasgouw. Ook interessant is de Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Op basis van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Maasgouw wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Maasgouw voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Maasgouw. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen leiden tot een optimaal klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen