Isolatie Sittard-Geleen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Sittard-Geleen? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld vliering isoleren en tochtstrips of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal ontdek je waardevolle informatie over isolatie Sittard-Geleen. We bespreken zaken als vloerisolatie en isolatieplan. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-sittard-geleen-6153

 • Besparen op energierekening
 • Een gezond wooncomfort
 • Goed voor het milieu
 • Tevens geluidsisolatie
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6153
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna bekijk je de interessantste toepassingen om je woning in Sittard-Geleen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Sittard-Geleen is aantrekkelijk (ongeveer € 930 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €290 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren geeft de kou geen kans en bespaart veel energie. De onkosten variëren rond €1925 en de besparing loopt op tot €255 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, folie, icynene, glaswol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Sittard-Geleen kost gemiddeld €5200. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1100. Je energiekosten dalen flink, tot wel €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11800. Hiermee bespaar je ongeveer €850 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Ook zijn er verschillende populaire werkzaamheden. Hierna bediscussiëren we de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur-isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Sittard-Geleen (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een energiezuinige toekomst? Woning Sittard-Geleen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2275 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1125 per 12 maanden. Op deze website check je de totale kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Sittard-Geleen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per maatregel tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3950)
€885
(€6000)
€1120
(€9900)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€225
(€2500)
€360
(€2950)
Spouwmuur€290
(€1250)
€700
(€2550)
€885
(€3675)
HR++ glas€225
(€2825)
€325
(€4025)
€380
(€4900)
isolatie sittard-geleen 6153

Actuele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Sittard-Geleen?

Waarom mijn woning in Sittard-Geleen isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Budget Energie of Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3225, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €270 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op die manier ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote investeringen als isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op deze pagina bekijk je een handig overzicht van het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Formido, Gamma, Multimate, Praxis, Hubo, Karwei. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Sittard-Geleen

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Zo’n 15% van de factuur mag je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Sittard-Geleen een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.sittard-geleen.nl voor opties in juni 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Sittard-Geleen
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen door te isoleren. Echter, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Sittard-Geleen. Ook interessant is de Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Sittard-Geleen wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Sittard-Geleen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Sittard-Geleen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen bieden sowieso een warm en comfortabel huis en bespaart veel energie. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen