Isolatie Stein

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Stein? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. enkele acties als isolatie van de zolder en radiatorfolie aanbrengen heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Hieronder check je uitgebreide informatie over isolatie Stein. Je leest uitvoerig over thema’s als isolatie van muren en lambda waarde. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-stein-6171

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Brandbeschermend
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieLimburg
GemeenteStein
Postcode6171
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina check je de populairste acties om jullie woning in Stein te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Stein is voordeling (om en nabij de € 810 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €185 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De onkosten liggen rond €1600 en de besparing op de energienota loopt op tot €280 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, chips, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Stein kost zo’n €4750. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1220. Het voordeel loopt al gauw op tot €850 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11600. Het voordeel is circa €770 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook onderscheiden we diverse vaak toegepaste alternatieven. Hieronder bediscussiëren we de meest interessante opties.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Stein (juli 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en ook een duurzame toekomst? Woning Stein isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2925 m3. Dat is dus al gauw €900 per jaar. Op isolatierevolutie.nl vind je de kosten (bij benadering) in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Stein. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4300)
€875
(€5550)
€920
(€9900)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€170
(€1600)
€365
(€3200)
Spouwmuur€315
(€1200)
€750
(€2525)
€845
(€3325)
HR++ glas€215
(€2250)
€280
(€3150)
€380
(€5075)
isolatie stein 6171

Interessante Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Stein?

Waarom mijn woning in Stein isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een maatschappij als Essent of Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3225, waarbij u een besparing realiseert van €315 per jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Hierdoor kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grote klussen als isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Hieronder vind je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Te koop bij bekende bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Karwei, Gamma, Praxis, Formido. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Stein

Door een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 15 procent van de factuur kan je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Bovendien geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Stein een subsidie of duurzaamheidslening. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentestein.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Stein
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met het isoleren van je woning. Maar, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Stein. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Op basis van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Stein wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, oude muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Stein voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Stein. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een aangename leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen