Isolatie Schinnen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Schinnen? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Middels haalbare maatregelen zoals gevelisolatie en tochtstrips of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Onderstaand ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Schinnen. Dit kan gaan om topics als deuren isoleren en energie besparen tips. Direct aan de slag? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-schinnen-6365

 • Besparen op energierekening
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Vermindering Milieu-impact
 • Kan snel aangebracht worden
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieLimburg
GemeenteSchinnen
Postcode6365
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina check je de populairste onderdelen om je woning in Schinnen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Schinnen kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 800 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €185 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn zo’n €1925 en je bespaart al snel €245 per jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Schinnen kost gemiddeld €5700. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €990. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12500. Dit levert op plusminus €940 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0kennen we nog enkele rendabele vormen. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest populaire oplossingen.

 • Garage isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Schinnen (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een energiezuinige wereld? Woning Schinnen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2050 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1100 (jaarlijks). Hierna tref je de kosten (bij benadering) als je kiest voor een isolatiebedrijf in Schinnen. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4300)
€815
(€6400)
€1080
(€8450)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€225
(€2450)
€325
(€3000)
Spouwmuur€175
(€1525)
€560
(€2700)
€835
(€3250)
HR++ glas€205
(€2900)
€270
(€4125)
€355
(€4800)
isolatie schinnen 6365

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Schinnen?

Waarom mijn woning in Schinnen isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Essent of Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3950, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €255, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Dan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grootse activiteiten zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met een samenvatting van veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Hubo, Hornbach, Formido, Karwei, Praxis. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Schinnen

Door gebruik te maken van opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 25% van de factuur mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Overigens valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Schinnen een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.schinnen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Schinnen
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Schinnen. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? D.m.v. het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Schinnen wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Onder andere warmtedoorlatend glas, oude muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Schinnen voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Schinnen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen dragen bij aan een prettig wooncomfort en veel minder stookkosten. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen