Isolatie Venray

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Venray? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een paar maatregelen als bijv. isolatie van de vloer of isolerende kozijnen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Hieronder tref je uitgebreide informatie over isolatie Venray. Dit kan gaan om thema’s als de gevel isoleren en ventilatieroosters. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-venray-5801

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een gezond wooncomfort
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Voor klein en groot budget
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5801
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina bekijk je de populairste stappen om jouw woning in Venray te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Venray is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 900 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer geeft de kou geen kans en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten liggen rond €1900 en je profiteert van een besparing tot wel €195 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, steenwol, dekens, icynene. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Venray kost +/- €5000. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1230. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €13500. De winst is ong. €990 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande noemen we verscheidene populaire alternatieven. Hierna vermelden we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Venray (juni 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of bijdragen aan een energiezuinige wereld? Woning Venray isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2625 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1075 op jaarbasis. Op deze pagina komen we met de uiteindelijke kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Venray. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per soort vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3300)
€755
(€6600)
€930
(€8000)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€260
(€1950)
€365
(€3450)
Spouwmuur€225
(€850)
€540
(€1900)
€815
(€3000)
HR++ glas€210
(€2700)
€330
(€3275)
€415
(€4900)
isolatie venray 5801

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

FAQ voor de isolatiespecialist in Venray?

Waarom mijn woning in Venray isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere energienota bij een maatschappij als Eneco of Pure Energie, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3475 en geeft een besparing van €320 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande werkzaamheden zoals isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Onderstaand check je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Hubo, Formido, Karwei, Multimate, Gamma, Praxis. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Venray

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Circa 15% van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • Uitgangspunt is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Venray een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.venray.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Venray
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Venray. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Via onderstaande tips kom je met een isolatieplan Venray wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met behulp van een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld dubbel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Venray voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Venray. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een comfortabel leefklimaat en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabele leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen