Isolatie Gees

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Gees? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Met relatief eenvoudige maatregelen als je spouwmuur isoleren en radiatorfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Hierna vind je waardevolle informatie over isolatie Gees. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals de garage isoleren en R-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-gees-7863

 • Minder energielasten
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Voor iedere portemonnee
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7863
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna zie je de meest rendabele toepassingen om jullie woning in Gees te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Gees is voordeling (al vanaf +/- € 710 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €280 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De tarieven bedragen zo’n €1600 en je profiteert van een besparing tot wel €270 op jaarbasis. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals glaswol, folie, icynene, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Gees kost zo’n €4550. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1200. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12800. Je profiteert van om en nabij €840 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder kennen we nog enkele vaak toegepaste uitvoeringen. In het gedeelte hierna bespreken we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isolatie: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Gees (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en tegelijkertijd een energiezuinige maatschappij? Woning Gees isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2875 m3. De besparing komt neer op €1400 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal vind je de hoogte van de investering wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Gees. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per maatregel tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3750)
€845
(€6900)
€960
(€8600)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€290
(€2200)
€365
(€2850)
Spouwmuur€225
(€1675)
€600
(€2700)
€895
(€3100)
HR++ glas€235
(€2525)
€300
(€3800)
€380
(€4675)
isolatie gees 7863

Actuele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Gees?

Waarom mijn woning in Gees isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Essent of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een aangenaam leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3575 en dat levert gemiddeld op €220 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende klussen als vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Onderstaand komen we met nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Praxis, Hornbach, Formido, Multimate, Karwei, Gamma. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Coevorden

Mede door (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 20% van de kosten zijn terug te vragen.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Gees een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.coevorden.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Coevorden
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen dankzij woningisolatie. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Gees. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Door middel van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Gees wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Middels een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Gees voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Gees. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een optimaal wooncomfort en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen