Isolatie Zweeloo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Zweeloo? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van enkele acties zoals isolatie van de spouwmuur en tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op deze pagina lees je bruikbare informatie over isolatie Zweeloo. Dit gaan om bijvoorbeeld items als spouwmuurisolatie en XPS Isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-zweeloo-7851

 • Lagere stookkosten
 • Aangenamer wonen
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Minder ongedierte
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7851
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand achterhaal jij de meest populaire onderdelen om jouw woning in Zweeloo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis verliest niet onnodig warmte en het biedt een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Zweeloo kan erg voordelig (vanaf € 920 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €235 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De onkosten zijn gemiddeld €1650 en het resultaat is zo’n €280 op jaarbasis. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, chips, PUR schuim, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Zweeloo kost plusminus €4950. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13200. Je profiteert van grofweg €940 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0onderscheiden we nog meer rendabele werkzaamheden. In de volgende paragraaf praten we over de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Zweeloo (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een CO-2 reducerende toekomst? Woning Zweeloo isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2850 m3. Dat is dus al gauw €875 op jaarbasis. Onderstaand vind je de totale prijs op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Zweeloo. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3700)
€655
(€4600)
€1190
(€9700)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€190
(€1750)
€355
(€3250)
Spouwmuur€330
(€725)
€530
(€2625)
€795
(€3225)
HR++ glas€195
(€2800)
€305
(€3350)
€445
(€5050)
isolatie zweeloo 7851

Bekende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Vragen voor een isolatiespecialist in Zweeloo?

Waarom mijn woning in Zweeloo isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieleverancier als Greenchoice of Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3700 en dat levert gemiddeld op €265 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Dan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige projecten zoals isoleren van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Hieronder tref je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Formido, Multimate, Praxis, Hornbach, Gamma, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Coevorden

Met hulp van subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Zo’n 20% van de factuur mag je terugvorderen.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Tevens vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Zweeloo een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.coevorden.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Coevorden
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Zweeloo. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Via het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Zweeloo wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, gammele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Zweeloo voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Zweeloo. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties bieden jou een gezond leefklimaat en een significant lagere energierekening. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een gezond leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen