Isolatie Wezup

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Wezup? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. enkele acties als isolatie van de kruipruimte en naden en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Wezup. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals de bodem isoleren en glaswol. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-wezup-7852

 • Veel geld besparen
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Een verantwoorde warme woning
 • Dempt het geluid
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7852
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website check je de meest rendabele onderdelen om een woning in Wezup te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Wezup is betaalbaar (om en nabij de € 740 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €225 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven bedragen zo’n €1850 en het resultaat is zo’n €270 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, steenwol, folie, icynene. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Wezup kost +/- €4600. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €990. Het rendement is al snel €820 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12400. Het rendement is zo’n €810 per jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder bestaan er verscheidene interessante mogelijkheden. Hierna vermelden we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Schuur-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Wezup (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een energiebewuste toekomst? Woning Wezup isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2475 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1425 per jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Wezup. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per type zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3950)
€875
(€4550)
€920
(€9750)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€210
(€1600)
€380
(€3500)
Spouwmuur€295
(€1150)
€730
(€2725)
€840
(€3000)
HR++ glas€210
(€1900)
€340
(€3850)
€355
(€4475)
isolatie wezup 7852

Interessante Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Meer weten over de isolatiespecialist in Wezup?

Waarom mijn woning in Wezup isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Eneco of NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3400, dat betekent een winst van 260 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige activiteiten als isoleren van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Op deze website lees je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Formido, Karwei, Multimate, Hubo, Gamma. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Coevorden

Met behulp van een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 25% van de verkoopprijs krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evengoed rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Wezup een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.coevorden.nl voor opties in juli 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Coevorden
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Wezup. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Wezup wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Wezup voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Wezup. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen dragen bij aan een aangenaam leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettig klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen