Isolatie Holsloot

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Holsloot? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een paar maatregelen als isolatie van de spouwmuur en isolatie van verwarmingsbuizen heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl ontdek je bruikbare informatie over isolatie Holsloot. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als isolatie van de binnengevel en Pur Isolatieplaten. Direct aan de slag? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-holsloot-7845

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Zet het milieu op 1
 • Minder last van ongedierte
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7845
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop check je de interessantste onderdelen om een woning in Holsloot te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Holsloot is voordeling (al vanaf +/- € 850 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €205 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een significant lagere energierekening. De prijzen fluctueren rond de €1850 en het bespaart flink geld, tot wel €280 per jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals folie, glaswol, dekens, icynene. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Holsloot kost plusminus €5250. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1070. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. Daarmee bespaar je ong. €760, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Verder kennen we nog enkele alternatieve vormen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de populairste vormen.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Holsloot (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een groenere toekomst? Woning Holsloot isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2475 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1325 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl vind je de hoogte van de investering wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Holsloot. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4300)
€715
(€6700)
€1240
(€9950)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€255
(€2050)
€390
(€3550)
Spouwmuur€235
(€1350)
€640
(€2650)
€945
(€3025)
HR++ glas€205
(€1950)
€290
(€4300)
€350
(€5100)
isolatie holsloot 7845

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Holsloot?

Waarom mijn woning in Holsloot isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Engie of Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een prettig leefklimaat en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Tevens biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3950, dat betekent een winst van 285 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote acties als isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Hieronder tref je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Te koop bij grotere bouwmarkten als Karwei, Hubo, Gamma, Multimate, Formido, Hornbach. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Coevorden

Door de ondersteuning van subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Grofweg 15 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Tevens valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijk is er in Holsloot extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.coevorden.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Coevorden
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Holsloot. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Geholpen door tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Holsloot wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Holsloot voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Holsloot. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een warm en comfortabel huis en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen