Isolatie Sleen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Sleen? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij enkele acties zoals isolatie van de spouwmuur of radiatorfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl check je waardevolle informatie over isolatie Sleen. Denk aan topics als deuren isoleren en koudeval. Direct aan de slag? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-sleen-7841

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Einde van vochtproblemen
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Een warmere én stillere woning
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7841
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna check jij de meest toegepaste onderdelen om je woning in Sleen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Sleen is aantrekkelijk (vanaf € 870 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €195 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De tarieven liggen rond €1825 en het resultaat is zo’n €210 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn steenwol, icynene, glaswol, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Sleen kost plusminus €5650. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1130. Het rendement is al snel €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €11600. De winst is zo’n €860 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zijn er nog enkele rendabele oplossingen. Hieronder beschrijven we de meest rendabele vormen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Sleen (april 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota of een energiebewuste maatschappij? Woning Sleen isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2975 m3. De besparing komt neer op €1075 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website check je de gemiddelde kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Sleen. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie kan terugverdiend worden in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3900)
€715
(€6150)
€1250
(€9200)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€175
(€2150)
€315
(€3350)
Spouwmuur€350
(€900)
€580
(€2650)
€820
(€3575)
HR++ glas€215
(€2225)
€315
(€3475)
€430
(€4925)
isolatie sleen 7841

Actuele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Sleen?

Waarom mijn woning in Sleen isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een maatschappij als Eneco en Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een prettig binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3050, dat betekent een winst van 210, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Hierdoor analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige activiteiten zoals vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Onderstaand lees je praktische info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Multimate, Hubo, Formido, Karwei. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Coevorden

Door subsidies wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 15% van de onkosten mag je terug verwachten.
 • De regel is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Sleen een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.coevorden.nl voor opties in april 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Coevorden
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren door je huis te isoleren. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Sleen. Ook interessant is de GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Sleen wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Sleen voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Sleen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen bieden jou een prettig wooncomfort en bespaart veel energie. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen