Isolatie Nieuwlande

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Nieuwlande? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Met een investering zoals isolatie van de vloer en radiatorisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina komen we met belangrijke informatie over isolatie Nieuwlande. Bijvoorbeeld thema’s als gevelisolatie en schijntocht. Meteen besparen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-nieuwlande-7929

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Een verantwoorde warme woning
 • Minder last van lawaai van straat
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7929
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl achterhaal je de meest toegepaste toepassingen om je woning in Nieuwlande te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Nieuwlande is goed te betalen (vanaf ongeveer € 900 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De prijzen zijn zo’n €1750 en het bespaart circa €210 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Nieuwlande kost doorgaans €4900. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €970. Het voordeel loopt al gauw op tot €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11500. Dit levert op circa €920 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er meerdere aantrekkelijke opties. Hieronder beoordelen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Nieuwlande (april 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en een CO-2 reducerende wereld? Woning Nieuwlande isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2000 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1300 (jaarlijks). Op deze website ontdek je de kosten (bij benadering) als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Nieuwlande. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4% spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per optie zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4100)
€865
(€5800)
€1230
(€8850)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€265
(€1650)
€375
(€3500)
Spouwmuur€335
(€1050)
€670
(€2075)
€860
(€3675)
HR++ glas€225
(€1975)
€265
(€4175)
€400
(€4700)
isolatie nieuwlande 7929

Populaire Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Meer weten over de isolatiespecialist in Nieuwlande?

Waarom mijn woning in Nieuwlande isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energiebedrijf als Delta of Vandebron, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Ook zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €4000 en besparen tot €350, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Vandaar kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke projecten zoals isoleren van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Onderstaand lees je een samenvatting van veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Praxis, Hubo, Hornbach, Karwei, Multimate. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Coevorden

Door opties voor subsidie wordt woningisolatie nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 20% van de kosten mag je terug verwachten.
 • De regel is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Nieuwlande extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.coevorden.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Coevorden
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen door je huis te isoleren. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Nieuwlande. Ook interessant is de Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Door ons stappenplan creëer je een isolatieplan Nieuwlande wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, oude muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Nieuwlande voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Nieuwlande. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties bieden jou een prettig leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen