Isolatie Benneveld

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Benneveld? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een paar maatregelen zoals de zolder isoleren en isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze pagina vind je waardevolle informatie over isolatie Benneveld. Je kunt denken aan items als vliering isoleren en cellulose isolatie. Direct aan de slag? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-benneveld-7856

 • Supersnel terugverdient
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Tevens geluidsisolatie
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7856
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje vind jij de meest interessante werkzaamheden om jullie woning in Benneveld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Benneveld is voordeling beginnend bij € 710 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €260 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De tarieven liggen rond €1650 en het resultaat is zo’n €230 per jaar. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als folie, icynene, steenwol, dekens. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Benneveld kost om en nabij de €4950. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €950. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €12400. De winst is om en nabij €880, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0onderscheiden we nog een aantal vaak toegepaste werkzaamheden. Hierna beoordelen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Benneveld (februari 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een milieuvriendelijke wereld? Woning Benneveld isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2225 m3. Dat komt neer op €1050 per jaar. Op ons isolatie portaal check je de uiteindelijke kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Benneveld. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3150)
€795
(€5050)
€1010
(€9700)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€260
(€1950)
€395
(€3200)
Spouwmuur€325
(€825)
€450
(€2650)
€820
(€3075)
HR++ glas€210
(€2450)
€340
(€3950)
€435
(€4525)
isolatie benneveld 7856

Plaatsen in de omgeving:

Populaire Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Meer weten over de isolatiespecialist in Benneveld?

Waarom mijn woning in Benneveld isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Greenchoice en Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3950 en besparen tot €265 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende activiteiten zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. In de box hieronder tref je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Praxis, Gamma, Karwei, Hubo. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Coevorden

Mede door opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n 25 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Benneveld extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.coevorden.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Coevorden
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Benneveld. Andere opties zijn Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met onderstaande tips creëer je een isolatieplan Benneveld wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Door een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Benneveld voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Benneveld. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een lekker warm huis en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen