Isolatie Erm

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Erm? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals vloerisolatie en isolerende kozijnen kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Onderstaand komen we met handige informatie over isolatie Erm. We gaan aan de slag met vraagstukken over naden en kieren dichten en U-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-erm-7843

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Einde van vochtproblemen
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7843
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje achterhaal je de aantrekkelijkste methodes om je woning in Erm te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte houdt warmte beter vast, en het biedt een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Erm kan zeer goedkoop (plusminus € 780 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €230 op jaarbasis (prijspeil maart 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte in huis en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven variëren rond €1625 en je profiteert van een besparing tot wel €260 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, EPS parels, chips, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Erm kost doorgaans €4950. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1140. De besparing loopt op tot €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. Dit levert op plusminus €930, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er meerdere mogelijke werkzaamheden. In het volgende overzicht vermelden we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isoleren in Erm (maart 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en ook een milieuvriendelijke toekomst? Woning Erm isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2125 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €875 (jaarlijks). Op deze website berekenen we de totale kosten zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Erm. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in zeven jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per maatregel tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3800)
€865
(€6600)
€1080
(€9600)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€275
(€2550)
€370
(€2750)
Spouwmuur€370
(€1675)
€450
(€2550)
€880
(€3200)
HR++ glas€190
(€2950)
€300
(€3600)
€350
(€4975)
isolatie erm 7843

Professionele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Erm?

Waarom mijn woning in Erm isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Energiedirect en Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3500, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €270 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige investeringen zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Hierna bekijk je meer info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Hubo, Formido, Hornbach, Multimate. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Coevorden

Via een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Grofweg 20 procent van de tarieven mag je terugvorderen.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Overigens vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Erm een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.coevorden.nl voor de status in maart 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Coevorden
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Erm. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Middels ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Erm wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Erm voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Erm. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen dragen bij aan een gezond binnenklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een prettig binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen