Isolatie Dalerveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Dalerveen? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een aantal stappen zoals de schuur isoleren en schuimstrips heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website tref je uiteenlopende informatie over isolatie Dalerveen. We staan stil bij items als isolatie van de dakkapel en soorten isolatiewaarden. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-dalerveen-7755

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Vocht absorberend vermogen
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Maak je huis stiller
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7755
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop zie je de meest rendabele acties om je woning in Dalerveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Dalerveen is financieel toegankelijk (ongeveer € 820 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €195 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een significant lagere energierekening. De prijzen zijn gemiddeld €1700 en de winst ligt rond de €230, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Dalerveen kost +/- €5450. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1130. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €880 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11400. Daarmee bespaar je pakweg €800, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we allerlei alternatieve mogelijkheden. Hieronder behandelen we de interessantste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Dalerveen (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening of een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Dalerveen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2925 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1150 per jaar. Op deze website komen we met de kosten (bij benadering) wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Dalerveen. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 8 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per actie tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4150)
€755
(€7000)
€1070
(€9100)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€170
(€2550)
€360
(€2900)
Spouwmuur€320
(€1650)
€720
(€2325)
€880
(€3500)
HR++ glas€240
(€2450)
€320
(€3350)
€430
(€4975)
isolatie dalerveen 7755

Actuele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Meer weten over de isolatiespecialist in Dalerveen?

Waarom mijn woning in Dalerveen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energiebedrijf als Energiedirect of NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een gezond wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3575 en besparen tot €245, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Zo ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als vloer-, dak of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Onderstaand vind je nuttige informatie over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Multimate, Formido, Karwei, Praxis, Hubo, Gamma. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Coevorden

Via een subsidie wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij 20% van de verkoopprijs krijg je weer terug.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Dalerveen een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.coevorden.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Coevorden
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Dalerveen. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Via ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Dalerveen wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Aan de hand van een warmtescan analyseer je waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om geen HR++ glas, verouderde muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Dalerveen voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Dalerveen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen resulteren in een aangename warme woning en veel minder stookkosten. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezond wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen