Isolatie De Kiel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in De Kiel? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met haalbare maatregelen als de gevel isoleren of isolatie van deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hieronder check je uiteenlopende informatie over isolatie De Kiel. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie van de vloer en Pur Isolatieplaten. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-de-kiel-7849

 • Hoog rendement
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Interessante energiebespaarlening
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7849
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna lees jij de meest populaire acties om je woning in De Kiel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in De Kiel is goed te betalen (plusminus € 780 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €245 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven liggen rond €1825 en je bespaart al snel €245 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, icynene, steenwol, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in De Kiel kost gemiddeld €5000. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1200. De besparing loopt op tot €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €12300. Daarmee bespaar je om en nabij €920 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zien we nog meer vaak toegepaste oplossingen. In onderstaande tekst behandelen we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in De Kiel (april 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of bijdragen aan een milieuvriendelijke samenleving? Woning De Kiel isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2675 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1350 per 12 maanden. Hierna berekenen we de hoogte van de investering als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in De Kiel. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4350)
€875
(€6900)
€1250
(€8150)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€180
(€1800)
€325
(€3450)
Spouwmuur€300
(€1375)
€470
(€2675)
€905
(€3000)
HR++ glas€195
(€2975)
€290
(€3525)
€415
(€4575)
isolatie de-kiel 7849

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

FAQ voor de isolatiespecialist in De Kiel?

Waarom mijn woning in De Kiel isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent of Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een gezonde leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3200 en geeft een besparing van €310, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige activiteiten zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Onderstaand vind je praktische info over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Praxis, Hornbach, Gamma, Multimate, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Coevorden

Door te profiteren van een subsidie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pak ‘m beet een kwart van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • De regel is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evengoed rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in De Kiel een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.coevorden.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Coevorden
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in De Kiel. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan De Kiel wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in De Kiel voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in De Kiel. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een comfortabel binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettige leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen