Isolatie Diphoorn

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Diphoorn? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een aantal stappen als bijv. isolatie van de kruipruimte en buisisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl check je bruikbare informatie over isolatie Diphoorn. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals binnenmuren isoleren en thermische bruggen. Meteen besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-diphoorn-7842

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Einde van vochtproblemen
 • Draag bij aan een milieu
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7842
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand ontdek je de meest toegepaste werkzaamheden om een woning in Diphoorn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Diphoorn is voordeling (vanaf € 910 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De kosten bedragen zo’n €1900 en het bespaart circa €265 p/jaar. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, icynene, glaswol, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Diphoorn kost doorgaans €4800. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1160. Je energiekosten dalen flink, tot wel €820 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12400. Daarmee bespaar je om en nabij €980 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we meerdere interessante alternatieven. In het volgende overzicht bespreken we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Diphoorn (april 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten of wellicht een milieuvriendelijke toekomst? Woning Diphoorn isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2200 m3. De besparing komt neer op €1350 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand calculeren we de totale prijs als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Diphoorn. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per doel tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3750)
€805
(€5850)
€930
(€8450)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€260
(€1600)
€385
(€3250)
Spouwmuur€230
(€1525)
€520
(€2000)
€945
(€3325)
HR++ glas€210
(€2425)
€325
(€3425)
€410
(€5100)
isolatie diphoorn 7842

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Diphoorn?

Waarom mijn woning in Diphoorn isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Engie en Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €4000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €340, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op deze pagina bekijk je meer info over de meest populaire soorten. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Hornbach, Formido, Multimate, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Coevorden

Door een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Circa 20 procent van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Overigens geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Diphoorn een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.coevorden.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Coevorden
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Diphoorn. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Via de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Diphoorn wat conformeert aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, oude muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Diphoorn voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Diphoorn. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een gezond wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een comfortabel klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen