Isolatie Noord-Sleen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Noord-Sleen? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij haalbare maatregelen als bijv. HR++ glas of tochtwering heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Hieronder bekijk je diverse informatie over isolatie Noord-Sleen. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over isolatie binnenkant gevel en soorten isolatiewaarden. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-noord-sleen-7846

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Een verantwoorde warme woning
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7846
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Hierna bekijk je de populairste stappen om een woning in Noord-Sleen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Noord-Sleen is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 920 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €210 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen zijn gemiddeld €1875 en de potentiële besparing ligt op €200 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, chips, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Noord-Sleen kost doorgaans €4950. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1080. Het rendement is al snel €750 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12900. Het voordeel is circa €940 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er nog een aantal alternatieve werkzaamheden. Hieronder bespreken we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Noord-Sleen (mei 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten of een energiezuinige wereld? Woning Noord-Sleen isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2975 m3. Dat is dus al gauw €1200 per 12 maanden. Onderstaand kijken we naar de hoogte van de investering op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Noord-Sleen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in zeven jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3600)
€655
(€7000)
€1200
(€8850)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€250
(€1700)
€400
(€3100)
Spouwmuur€385
(€1125)
€580
(€2600)
€815
(€3175)
HR++ glas€195
(€2600)
€335
(€4175)
€360
(€4550)
isolatie noord-sleen 7846

Professionele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Noord-Sleen?

Waarom mijn woning in Noord-Sleen isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Engie of Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een aangenaam wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3125, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €225, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande acties zoals isolatie van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Hierna komen we met een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Gamma, Hornbach, Formido, Hubo, Praxis. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Coevorden

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 20% van de tarieven krijg je weer terug.
 • De eis is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Noord-Sleen een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.coevorden.nl voor de voorwaarden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Coevorden
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Noord-Sleen. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Noord-Sleen wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, gammele muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Noord-Sleen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Noord-Sleen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een comfortabel klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangename leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen