Isolatie Dalen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Dalen? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels enkele acties zoals de spouwmuur isoleren en radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Onderstaand ontdek je waardevolle informatie over isolatie Dalen. Je kunt denken aan onderwerpen als binnenmuren isoleren en koudebruggen. Direct aan de slag? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-dalen-7751

 • Forse besparing mogelijk
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7751
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina lees jij de meest rendabele manieren om een woning in Dalen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en het biedt een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Dalen is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 900 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €210 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn gemiddeld €1900 en de winst ligt rond de €205 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Dalen kost zo’n €5900. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1120. De besparing loopt op tot €730 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11800. Daarmee bespaar je plusminus €990 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast bestaan er meerdere vaak toegepaste werkzaamheden. In het gedeelte hierna benoemen we de meest interessante vormen.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Dalen (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of een energiezuinige wereld? Woning Dalen isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2050 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €950 per jaar. Op isolatierevolutie.nl berekenen we de hoogte van de investering zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Dalen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per soort tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3700)
€605
(€5950)
€1210
(€8800)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€175
(€2100)
€325
(€3300)
Spouwmuur€245
(€925)
€510
(€2375)
€865
(€3575)
HR++ glas€220
(€2975)
€325
(€3075)
€390
(€4625)
isolatie dalen 7751

Interessante Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

FAQ voor de isolatiespecialist in Dalen?

Waarom mijn woning in Dalen isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Budget Energie of Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een optimale leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Ook biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3275 en dat bespaart tot €310, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Op basis daarvan zie je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige activiteiten als isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Hieronder ontdek je praktische info over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Formido, Karwei, Multimate, Praxis. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Coevorden

Door gebruik te maken van een subsidie wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 20% van de factuur kan je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Dalen een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.coevorden.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Coevorden
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Echter, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Dalen. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Dalen wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn geen HR++ glas, gammele muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Dalen voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Dalen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen hebben als resultaat een prettig leefklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen