Isolatie Stieltjeskanaal

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Stieltjeskanaal? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met enkele acties zoals bijvoorbeeld muren isoleren of isolerende raambekleding kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl vind je uiteenlopende informatie over isolatie Stieltjeskanaal. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals vliering isoleren en soorten isolatiewaarden. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-stieltjeskanaal-7756

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een gezonde leefomgeving
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7756
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn meestal solide geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna check jij de interessantste methodes om jullie woning in Stieltjeskanaal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Stieltjeskanaal kan erg voordelig (al vanaf +/- € 830 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €235 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn ongeveer €1600 en de potentiële besparing ligt op €265, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Stieltjeskanaal kost je zo’n €5150. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €950. De besparing loopt op tot €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11500. Dit levert op ongeveer €910 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook kennen we nog meer vaak toegepaste uitvoeringen. In de volgende paragraaf behandelen we de meest populaire oplossingen.

 • Isolatie garage: Een garage om van te genieten
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Stieltjeskanaal (april 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening of een energiebewuste maatschappij? Woning Stieltjeskanaal isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2000 m3. Dat is dus al gauw €1400 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal komen we met de kosten (bij benadering) als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Stieltjeskanaal. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3550)
€715
(€5850)
€1120
(€8950)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€220
(€2050)
€300
(€2800)
Spouwmuur€260
(€725)
€660
(€2675)
€860
(€3475)
HR++ glas€235
(€2275)
€325
(€3825)
€445
(€4525)
isolatie stieltjeskanaal 7756

Bekende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Stieltjeskanaal?

Waarom mijn woning in Stieltjeskanaal isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Budget Energie en Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3150, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €350, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Zo achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande maatregelen als isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op deze website lees je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Hubo, Gamma, Praxis, Formido. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Coevorden

Met behulp van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n 25% van de factuur krijg je weer terug.
 • De regel is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evenzeer valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Stieltjeskanaal extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.coevorden.nl voor opties in april 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Coevorden
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Stieltjeskanaal. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Op basis van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Stieltjeskanaal wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Stieltjeskanaal voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Stieltjeskanaal. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een optimaal leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangenaam klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen