Isolatie Geesbrug

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Geesbrug? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld tussenwanden isoleren en tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Hierna lees je diverse informatie over isolatie Geesbrug. Je kunt denken aan items als isolatie van de buitengevel en soorten isolatiewaarden. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-geesbrug-7917

 • Veel geld besparen
 • Een gezonde leefomgeving
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7917
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna achterhaal jij de aantrekkelijkste methodes om een woning in Geesbrug te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Geesbrug kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 970 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €265 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en bespaart veel energie. De onkosten zijn zo’n €1950 en het resultaat is zo’n €190 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Geesbrug kost +/- €4700. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1230. Je energiekosten dalen flink, tot wel €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €11700. Het voordeel is ong. €800 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0bestaan er meerdere alternatieve mogelijkheden. In het volgende overzicht benoemen we de interessantste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Geesbrug (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en tegelijkertijd een duurzame samenleving? Woning Geesbrug isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2225 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1425 p/jaar. Hieronder kijken we naar de verwachte kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Geesbrug. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3650)
€615
(€4900)
€940
(€8900)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€205
(€2600)
€310
(€3250)
Spouwmuur€275
(€1500)
€440
(€2625)
€930
(€3525)
HR++ glas€205
(€2450)
€295
(€4300)
€390
(€5275)
isolatie geesbrug 7917

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Geesbrug?

Waarom mijn woning in Geesbrug isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een aangenaam wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3550 en dat levert gemiddeld op €340, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Vandaar achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande werkzaamheden als isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op deze pagina bekijk je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Hornbach, Formido, Praxis, Karwei. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Coevorden

Met behulp van subsidies wordt een huis isoleren lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 25 procent van de onkosten mag je terug verwachten.
 • Uitgangspunt is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Eveneens vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Geesbrug een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.coevorden.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Coevorden
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Geesbrug. Andere opties zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Geesbrug wat aansluit op jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Geesbrug voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Geesbrug. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een comfortabel binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een prettig klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen