Isolatie t Haantje

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in t Haantje? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. haalbare maatregelen zoals dakisolatie en schuimstrips heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina bekijk je belangrijke informatie over isolatie t Haantje. Je kunt denken aan onderwerpen als vloerisolatie en steenwol Isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-t-haantje-7847

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een gezond leefklimaat
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Beschermt ook tegen brand
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7847
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop zie je de meest toegepaste manieren om een woning in t Haantje te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en faciliteert een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in t Haantje is voordeling (vanaf ongeveer € 830 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €200 op jaarbasis (tarieven maart 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn gemiddeld €1950 en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 p/jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in t Haantje kost plusminus €4900. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €970. Je energiekosten dalen flink, tot wel €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13200. De winst is circa €870 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Overigens noemen we verscheidene rendabele opties. In onderstaande tekst beschrijven we de meest populaire vormen.

 • Garage isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in t Haantje (maart 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en natuurlijk een duurzame wereld? Woning t Haantje isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2375 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1300 p/jaar. Hierna kijken we naar de hoogte van de investering als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in t Haantje. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3900)
€575
(€6800)
€1220
(€8100)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€180
(€1700)
€365
(€3550)
Spouwmuur€325
(€1275)
€480
(€2500)
€875
(€3300)
HR++ glas€200
(€2825)
€330
(€3475)
€360
(€5275)
isolatie t-haantje 7847

Actuele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in t Haantje?

Waarom mijn woning in t Haantje isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Energiedirect en Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3325 en geeft een besparing van €320 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grootse investeringen als vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. In de box hieronder bekijk je een samenvatting van het huidige assortiment. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Gamma, Hubo, Praxis, Multimate. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Coevorden

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 20% van de tarieven kan je terugvorderen.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in t Haantje een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.coevorden.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Coevorden
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in t Haantje. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Op basis van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan t Haantje wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in t Haantje voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in t Haantje. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een optimaal wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen