Isolatie Aalden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Aalden? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als bijv. isolatie buitenkant gevel of buisisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna lees je waardevolle informatie over isolatie Aalden. Je kunt denken aan zaken als dakisolatie en Pur Isolatieplaten. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-aalden-7854

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Minder last van trek en tocht
 • Verantwoorde investering
 • Dempt het geluid
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7854
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een goed energielabel zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna tref jij de interessantste werkzaamheden om jouw woning in Aalden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Aalden kan zeer goedkoop (vanaf € 950 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €200 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen zijn zo’n €1825 en de potentiële besparing ligt op €205 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Aalden kost zo’n €5550. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1180. De besparing loopt op tot €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €11600. Je profiteert van om en nabij €810 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens onderscheiden we diverse mogelijke oplossingen. In de volgende paragraaf vermelden we de interessantste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Aalden (april 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of bijdragen aan een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Aalden isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2775 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1400 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl tref je de uiteindelijke kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Aalden. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3650)
€725
(€5550)
€970
(€8050)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€285
(€2600)
€390
(€3350)
Spouwmuur€210
(€1125)
€630
(€2575)
€830
(€3625)
HR++ glas€225
(€2000)
€275
(€4125)
€445
(€4725)
isolatie aalden 7854

Actuele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Aalden?

Waarom mijn woning in Aalden isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een maatschappij als Energiedirect en Nuon, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een comfortabel binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Tevens neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3850, dat betekent een winst van 200 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grootse maatregelen zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Onderstaand lees je een handig overzicht van het huidige assortiment. Te koop bij bekende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Multimate, Formido, Hubo, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Coevorden

Door opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 25% van de onkosten mag je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Eveneens is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Aalden een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.coevorden.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Coevorden
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Aalden. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Geholpen door ons stappenplan kom je met een isolatieplan Aalden wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, oude muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Aalden voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Aalden. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een comfortabel binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimaal leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen