Isolatie Schoonoord

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Schoonoord? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel als bijv. buitenmuren isoleren of dakkapel isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal check je diverse informatie over isolatie Schoonoord. Bijvoorbeeld thema’s als radiatorfolie aanbrengen en stappenplan woningisolatie. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-schoonoord-7848

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een gezond binnenklimaat
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Ook geluidswerend
 • Erkende uitvoerders

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7848
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina ontdek jij de meest populaire acties om jullie woning in Schoonoord te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Schoonoord is financieel toegankelijk (al vanaf € 850 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €275 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel minder stookkosten. De tarieven bedragen zo’n €1725 en je bespaart al snel €275 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Schoonoord kost ongeveer €5550. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1100. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €780 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12000. Dit levert op grofweg €790, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we nog enkele rendabele alternatieven. Hieronder praten we over de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Schoonoord (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en ook een duurzame samenleving? Woning Schoonoord isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2575 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €825 p/jaar. Op ons isolatie portaal tref je de kosten (bij benadering) op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Schoonoord. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3750)
€655
(€6200)
€950
(€9250)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€275
(€2250)
€305
(€2900)
Spouwmuur€330
(€1025)
€720
(€2350)
€805
(€3025)
HR++ glas€235
(€2250)
€275
(€3600)
€365
(€4775)
isolatie schoonoord 7848

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Schoonoord?

Waarom mijn woning in Schoonoord isoleren?

Een solide woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Greenchoice of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3400 en dat bespaart tot €255 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Zo achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. In de box hieronder tref je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Hubo, Gamma, Praxis, Formido. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Coevorden

Door te profiteren van subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 25 procent van de offerte mag je terugvragen.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Schoonoord extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.coevorden.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Coevorden
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met dak-, vloer of gevelisolatie. Echter, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Schoonoord. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Schoonoord wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere enkel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Schoonoord voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Schoonoord. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een gezond wooncomfort en bespaart veel energie. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen