Isolatie Wierden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Wierden? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de gevel isoleren en isolerende kozijnen en deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Hierna ontdek je diverse informatie over isolatie Wierden. Je kunt denken aan vraagstukken over isolatie van de binnengevel en verschillende materialen. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-wierden-7640

 • Lagere energienota
 • Een gezond wooncomfort
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Ook akoestische isolatie
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Postcode7640
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website tref jij de meest rendabele methodes om jullie woning in Wierden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Wierden is financieel toegankelijk (vanaf € 880 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De kosten variëren rond €1675 en de potentiële besparing ligt op €215 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Wierden kost ongeveer €5650. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1120. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €11200. Dit levert op zo’n €850 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast zijn er diverse vaak toegepaste opties. In het volgende overzicht benoemen we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Wierden (mei 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten of wellicht een groenere samenleving? Woning Wierden isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2600 m3. Dat komt neer op €1200 per jaar. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de verwachte kosten zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Wierden. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5 procent spaarrente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3350)
€695
(€5200)
€1210
(€8550)
Vloerisolatie€120
(€1250)
€270
(€2050)
€350
(€3350)
Spouwmuur€360
(€1750)
€680
(€2075)
€865
(€3600)
HR++ glas€245
(€1900)
€265
(€4050)
€410
(€4600)
isolatie wierden 7640

Professionele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Wierden?

Waarom mijn woning in Wierden isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Energiedirect of Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3750 en besparen tot €220 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende maatregelen zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je een samenvatting van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Hornbach, Karwei, Formido, Praxis. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Wierden

Met behulp van een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 20 procent van de offerte kan je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Tevens valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Wierden een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.wierden.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Wierden
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Wierden. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Via het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Wierden wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Wierden voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Wierden. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen bieden jou een optimale leefomgeving en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen