Isolatie Meppen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Meppen? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van binnenmuren en radiatorfolie aanbrengen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hieronder tref je uitgebreide informatie over isolatie Meppen. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals de binnengevel isoleren en de groene lening. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-meppen-7855

 • Lagere energierekening
 • Een prettig wooncomfort
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Reductie geluid
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7855
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna vind jij de meest interessante werkzaamheden om jullie woning in Meppen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Meppen is betaalbaar (vanaf zo’n € 730 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €245 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De kosten zijn ongeveer €1600 en de besparing op de energienota loopt op tot €220 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Meppen kost je zo’n €4450. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1090. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12800. Het voordeel is ong. €960 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we verschillende populaire mogelijkheden. In onderstaande tekst behandelen we de interessantste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isolatie: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Meppen (februari 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Meppen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2750 m3. Dat komt neer op €1400 per 12 maanden. Onderstaand calculeren we de totale kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Meppen. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3300)
€775
(€4600)
€1020
(€9200)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€275
(€2200)
€395
(€3400)
Spouwmuur€215
(€1200)
€580
(€2475)
€870
(€3450)
HR++ glas€190
(€2225)
€300
(€3300)
€450
(€4525)
isolatie meppen 7855

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Meppen?

Waarom mijn woning in Meppen isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieleverancier als Eneco en NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3475 en dat bespaart tot €280 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grote onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op deze website check je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Formido, Karwei, Gamma, Praxis, Multimate, Hornbach. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Coevorden

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt woningisolatie nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 20% van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • De regel is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Meppen een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.coevorden.nl voor de status in februari 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Coevorden
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Meppen. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Meppen wat conformeert aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Meppen voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Meppen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen bieden sowieso een comfortabel binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een aangename leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen