Isolatie Wezuperbrug

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Wezuperbrug? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Dankzij enkele acties als isolatie van de vloer of tochtstrips of tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand lees je uitgebreide informatie over isolatie Wezuperbrug. Je komt meer te weten over items als isolerende deuren en K-waarde. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-wezuperbrug-7853

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Reductie geluid
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7853
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf tref jij de meest populaire toepassingen om jullie woning in Wezuperbrug te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Wezuperbrug is interessant (om en nabij de € 890 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €220 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De onkosten variëren rond €1725 en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als dekens, icynene, folie, glaswol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Wezuperbrug kost zo’n €4800. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1200. Het voordeel loopt al gauw op tot €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11400. Het rendement is ongeveer €800, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zijn er diverse rendabele vormen. In het gedeelte hierna praten we over de populairste opties.

 • Garage-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Wezuperbrug (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en uiteraard een CO-2 reducerende samenleving? Woning Wezuperbrug isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2850 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €900 per jaar. Op deze website bekijk je de gemiddelde kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Wezuperbrug. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3250)
€585
(€4800)
€930
(€9750)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€245
(€2100)
€340
(€3000)
Spouwmuur€320
(€1475)
€700
(€2200)
€810
(€3125)
HR++ glas€240
(€2400)
€270
(€3725)
€430
(€4475)
isolatie wezuperbrug 7853

Gangbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Wezuperbrug?

Waarom mijn woning in Wezuperbrug isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco en Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimale leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3475 en besparen tot €215 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Dan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige projecten zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. In de box hieronder komen we met praktische info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Multimate, Karwei, Hornbach, Praxis, Formido. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Coevorden

Door gebruik te maken van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer een kwart van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • De eis is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Daarnaast valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Wezuperbrug een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.coevorden.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Coevorden
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Maar, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Wezuperbrug. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Met de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Wezuperbrug wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Onder andere warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Wezuperbrug voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Wezuperbrug. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen bieden sowieso een aangename warme woning en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimaal wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen