Isolatie Zwinderen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Zwinderen? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een paar maatregelen zoals plat dak isoleren of schuimstrips heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna komen we met belangrijke informatie over isolatie Zwinderen. We bespreken zaken als binnenmuren isoleren en steenwol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-zwinderen-7864

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Temperatuur in eigen hand
 • Een verantwoorde keuze
 • Minder geluidsoverlast
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7864
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een goed energielabel zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Verderop tref je de meest rendabele manieren om je woning in Zwinderen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Zwinderen kan erg voordelig (ongeveer € 890 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €200 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De prijzen zijn gemiddeld €1875 en het resultaat is zo’n €220 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Zwinderen kost plusminus €5850. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1130. De potentiële besparing ligt op €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12000. Daarmee bespaar je om en nabij €760 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we verscheidene populaire oplossingen. Hieronder beschrijven we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isoleren garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Zwinderen (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een groenere maatschappij? Woning Zwinderen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2700 m3. De besparing komt neer op €1050 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de kosten (bij benadering) in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Zwinderen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3850)
€705
(€7000)
€1050
(€8100)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€260
(€2000)
€300
(€3150)
Spouwmuur€190
(€1200)
€660
(€2300)
€810
(€3175)
HR++ glas€200
(€2100)
€320
(€3150)
€425
(€4675)
isolatie zwinderen 7864

Gangbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Zwinderen?

Waarom mijn woning in Zwinderen isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een maatschappij zoals Engie of Oxxio, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een prettig leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3275 en dat bespaart tot €325 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige werkzaamheden als isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op deze pagina komen we met meer info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Multimate, Karwei, Formido, Gamma, Hornbach. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Coevorden

Mede door een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 20% van de factuur kan je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Zwinderen een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.coevorden.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Coevorden
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Zwinderen. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Met het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Zwinderen wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Zwinderen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Zwinderen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden jou een aangename leefomgeving en een veel lagere energierekening. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een gezond binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen