Isolatie Oosterhesselen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Oosterhesselen? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Via een paar maatregelen als isolatie binnenkant gevel en verwarmingsbuizen isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand bekijk je diverse informatie over isolatie Oosterhesselen. We bespreken zaken als isolatie van schuine dak en minerale wol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-oosterhesselen-7861

 • Hoog rendement
 • Controle over de temperatuur
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7861
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf tref jij de meest toegepaste manieren om jouw woning in Oosterhesselen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Oosterhesselen is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 710 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €275 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn gemiddeld €1800 en je bespaart al snel €255 per jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Oosterhesselen kost ongeveer €5550. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1230. Het voordeel loopt al gauw op tot €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €12600. Het voordeel is zo’n €860 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande zijn er nog een aantal alternatieve opties. In onderstaande tekst beschrijven we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isoleren van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Oosterhesselen (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten of een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Oosterhesselen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2975 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1400 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal komen we met de totale kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Oosterhesselen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4050)
€725
(€4550)
€1070
(€8350)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€235
(€2450)
€315
(€2850)
Spouwmuur€385
(€1575)
€490
(€2750)
€945
(€3600)
HR++ glas€225
(€2075)
€330
(€3125)
€375
(€4600)
isolatie oosterhesselen 7861

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Oosterhesselen?

Waarom mijn woning in Oosterhesselen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3150 en besparen tot €330 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke klussen als gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Hieronder lees je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Hubo, Praxis, Formido, Multimate, Karwei. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: een dure oplossing

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Coevorden

Door opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Zo’n 15% van de factuur mag je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Bovendien valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Oosterhesselen extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.coevorden.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Coevorden
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Oosterhesselen. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Oosterhesselen wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Oosterhesselen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Oosterhesselen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties dragen bij aan een aangenaam warm huis en je verbruikt minder energie. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettig wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen