Isolatie Dalerpeel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Dalerpeel? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de vliering en schuimstrips gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina lees je waardevolle informatie over isolatie Dalerpeel. Denk aan onderwerpen als bodemisolatie en vocht in huis of vochtproblemen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-dalerpeel-7753

 • Lagere maandlasten
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Minder impact op het milieu
 • Weinig geluid in de woning
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7753
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf ontdek jij de meest interessante acties om een woning in Dalerpeel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Dalerpeel is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 780 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €185 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten fluctueren rond de €1725 en de potentiële besparing ligt op €195, ieder jaar weer. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Dalerpeel kost doorgaans €5700. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €960. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13200. Het rendement is pakweg €800 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook kennen we diverse populaire uitvoeringen. In de volgende paragraaf bespreken we de populairste vormen.

 • Isoleren garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Dalerpeel (februari 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota of bijdragen aan een duurzame samenleving? Woning Dalerpeel isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2025 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1250 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website ontdek je de totale kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Dalerpeel. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3300)
€875
(€7400)
€1070
(€8650)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€185
(€2550)
€320
(€2700)
Spouwmuur€365
(€900)
€590
(€1950)
€805
(€3175)
HR++ glas€245
(€2025)
€295
(€3400)
€380
(€5175)
isolatie dalerpeel 7753

Actuele Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Dalerpeel?

Waarom mijn woning in Dalerpeel isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een optimaal wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Mede geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3900 en besparen tot €285 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Diepgaande klussen als gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Hierna komen we met meer info over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Karwei, Multimate, Formido, Praxis, Hornbach, Hubo. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Coevorden

Door te profiteren van (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus een kwart van de offerte kan je terugvragen.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Dalerpeel een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.coevorden.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Coevorden
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Dalerpeel. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van het advies hieronder kom je met een isolatieplan Dalerpeel wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Door een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere geen HR++ glas, gammele muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Dalerpeel voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Dalerpeel. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen leiden tot een optimaal binnenklimaat en structureel lagere energielasten. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen