Isolatie Wachtum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Wachtum? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een investering als isolatie van de kruipruimte of dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal komen we met handige informatie over isolatie Wachtum. We gaan aan de slag met thema’s als de binnengevel isoleren en koudebruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-wachtum-7754

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een prettige leefomgeving
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7754
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand bekijk jij de meest toegepaste manieren om jouw woning in Wachtum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Wachtum is goed te betalen (om en nabij de € 980 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €250 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel lagere gaskosten. De kosten zijn ongeveer €1725 en de besparing loopt op tot €215 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, dekens, steenwol, folie. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Wachtum kost je zo’n €5350. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1130. Het rendement is al snel €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13100. Dit levert op plusminus €750 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Verder bestaan er nog een aantal vaak toegepaste mogelijkheden. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Wachtum (april 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of wellicht een duurzame wereld? Woning Wachtum isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2075 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1025 per jaar. Hierna ontdek je de hoogte van de investering wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Wachtum. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3750)
€855
(€5350)
€1060
(€9150)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€285
(€1700)
€355
(€3050)
Spouwmuur€265
(€1175)
€670
(€2500)
€910
(€3650)
HR++ glas€215
(€1925)
€325
(€3225)
€440
(€5375)
isolatie wachtum 7754

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Meer weten over de isolatiespecialist in Wachtum?

Waarom mijn woning in Wachtum isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een maatschappij als Budget Energie of Oxxio, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een aangenaam binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Overigens zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3175 en geeft een besparing van €350 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote maatregelen zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. In de box hieronder check je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Gamma, Formido, Karwei, Multimate, Hornbach, Praxis. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: geen opname van vocht

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Coevorden

Door de ondersteuning van opties voor subsidie wordt een huis isoleren interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Grofweg 20% van de factuur zijn terug te vragen.
 • De voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Daarnaast geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Wachtum een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.coevorden.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Coevorden
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Wachtum. Andere opties zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Op basis van onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Wachtum wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn enkel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Wachtum voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Wachtum. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een aangenaam warm huis en een fors lagere energierekening. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen