Isolatie Bronnegerveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Bronnegerveen? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Door middel van een investering als bijv. isolatie van de vloer of naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Hierna tref je uitgebreide informatie over isolatie Bronnegerveen. We staan stil bij items als tussenwanden isoleren en minerale wol. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-bronnegerveen-9526

 • Besparen op energierekening
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Weinig geluid in de woning
 • Beter energielabel

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9526
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina check je de meest populaire stappen om jullie woning in Bronnegerveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Bronnegerveen is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 830 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €265 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten variëren rond €1975 en je profiteert van een besparing tot wel €185 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Bronnegerveen kost doorgaans €4650. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €990. De potentiële besparing ligt op €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €12500. Hiermee bespaar je plusminus €870, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we verschillende populaire mogelijkheden. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Bronnegerveen (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een milieuvriendelijke toekomst? Woning Bronnegerveen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2575 m3. De besparing komt neer op €1275 p/jaar. Op deze website vind je de verwachte kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Bronnegerveen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3200)
€745
(€5950)
€1060
(€9900)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€210
(€1700)
€375
(€3150)
Spouwmuur€285
(€1350)
€660
(€2050)
€790
(€3250)
HR++ glas€225
(€2975)
€330
(€4150)
€410
(€4750)
isolatie bronnegerveen 9526

Erkende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

FAQ voor de isolatiespecialist in Bronnegerveen?

Waarom mijn woning in Bronnegerveen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een optimaal wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3550 en besparen tot €210 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Dan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Diepgaande klussen zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Onderstaand ontdek je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Karwei, Gamma, Praxis, Formido, Hubo, Multimate. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Borger-Odoorn

Door een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 25 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • De regel is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Bronnegerveen extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.borger-odoorn.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Borger-Odoorn
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met het isoleren van je woning. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Bronnegerveen. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Bronnegerveen wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Bronnegerveen voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Bronnegerveen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen bieden sowieso een prettig leefklimaat en veel minder stookkosten. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een comfortabel klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen