Isolatie Drouwen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Drouwen? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering of naden en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Hierna tref je bruikbare informatie over isolatie Drouwen. We gaan aan de slag met zaken als de buitengevel isoleren en koudeval. Meteen besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-drouwen-9533

 • Besparen op energierekening
 • Weinig last meer van vocht
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Minder geluidsoverlast
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9533
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina achterhaal je de populairste toepassingen om jouw woning in Drouwen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Drouwen is voordeling (vanaf ongeveer € 960 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €195 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De tarieven bedragen zo’n €1700 en het rendement ligt op zo’n €210 per jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Drouwen kost doorgaans €5050. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1210. Het voordeel loopt al gauw op tot €700 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Het rendement is om en nabij €900, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

0onderscheiden we verscheidene alternatieve vormen. Hierna bediscussiëren we de populairste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur-isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Drouwen (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en uiteraard een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Drouwen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2450 m3. Dat komt neer op €1050 (jaarlijks). Onderstaand berekenen we de uiteindelijke kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Drouwen. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in acht jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per actie zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3800)
€875
(€6050)
€1100
(€8750)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€200
(€2600)
€355
(€2700)
Spouwmuur€305
(€1725)
€480
(€2600)
€825
(€3075)
HR++ glas€250
(€2200)
€300
(€3650)
€420
(€4525)
isolatie drouwen 9533

Interessante Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Drouwen?

Waarom mijn woning in Drouwen isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieleverancier als Budget Energie of Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een prettig leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Mede merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3900, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €245 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor check je wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op deze website lees je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Multimate, Gamma, Hornbach, Praxis, Formido. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Borger-Odoorn

Door een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Om en nabij 25 procent van de tarieven mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Drouwen een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.borger-odoorn.nl voor opties in mei 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Borger-Odoorn
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Echter, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Drouwen. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Op basis van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Drouwen wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Drouwen voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Drouwen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties leiden tot een prettig klimaat in huis en structureel lagere energielasten. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen