Isolatie 2e Valthermond

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in 2e Valthermond? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Via een paar maatregelen zoals je spouwmuur isoleren en buisisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Hieronder komen we met nuttige informatie over isolatie 2e Valthermond. Dit kan gaan om vraagstukken over isolatie van de kruipruimte en subsidie Isolatie april 2024. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-2e-valthermond-7877

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Meer controle in de woning
 • Verantwoorde investering
 • Een warmere én stillere woning
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7877
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje bekijk jij de meest toegepaste acties om jullie woning in 2e Valthermond te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, met als effect een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in 2e Valthermond is goed te betalen (vanaf ongeveer € 780 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €285 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De kosten bedragen zo’n €1925 en het rendement ligt op zo’n €245 per jaar. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in 2e Valthermond kost ongeveer €5850. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1160. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €12800. Het voordeel is circa €920, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande zien we diverse alternatieve werkzaamheden. Hierna beoordelen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in 2e Valthermond (april 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten of een energiebewuste maatschappij? Woning 2e Valthermond isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2550 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1300 per 12 maanden. Hieronder berekenen we de gemiddelde kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in 2e Valthermond. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per oplossing tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4250)
€575
(€5150)
€1000
(€9000)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€175
(€1600)
€355
(€3450)
Spouwmuur€395
(€1100)
€680
(€2200)
€950
(€3175)
HR++ glas€205
(€2700)
€310
(€4000)
€365
(€4675)
isolatie 2e-valthermond 7877

Professionele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in 2e Valthermond?

Waarom mijn woning in 2e Valthermond isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Delta of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een optimaal wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3550 en besparen tot €320 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze website check je meer info over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Formido, Hubo, Karwei, Hornbach, Praxis, Gamma. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Borger-Odoorn

Door gebruik te maken van subsidies wordt een huis isoleren interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Om en nabij een kwart van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in 2e Valthermond extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.borger-odoorn.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Borger-Odoorn
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in 2e Valthermond. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Middels onderstaande tips bouw jij het isolatieplan 2e Valthermond wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in 2e Valthermond voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in 2e Valthermond. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen hebben als resultaat een warm en comfortabel huis en een significant lagere energierekening. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor de gezondheid. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen