Isolatie Exloërveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Exloërveen? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals de bodem isoleren en tochtwering gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op ons isolatie portaal komen we met diverse informatie over isolatie Exloërveen. We gaan aan de slag met zaken als isolerende raambekleding en warmtelekken. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-exloerveen-9574

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Minder last van ongedierte
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9574
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna check jij de interessantste manieren om je woning in Exloërveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en faciliteert een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Exloërveen kan zeer goedkoop (al vanaf € 950 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €190 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De onkosten zijn ongeveer €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Exloërveen kost gemiddeld €5050. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1070. Je energiekosten dalen flink, tot wel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €13100. De winst is ong. €760 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0kennen we allerlei aantrekkelijke opties. In het volgende overzicht benoemen we de populairste opties.

 • Garage-isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Exloërveen (mei 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en uiteraard een energiezuinige samenleving? Woning Exloërveen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2075 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1250 p/jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de verwachte kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Exloërveen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4 procent spaarrente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4300)
€835
(€7050)
€960
(€9550)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€295
(€2550)
€315
(€2900)
Spouwmuur€260
(€1025)
€510
(€2300)
€830
(€3025)
HR++ glas€235
(€2925)
€305
(€3250)
€400
(€4600)
isolatie exloerveen 9574

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Vragen voor een isolatiespecialist in Exloërveen?

Waarom mijn woning in Exloërveen isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Delta of Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettig binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3475, waarbij u een besparing realiseert van €305 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op die manier achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende projecten zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Gamma, Praxis, Multimate, Karwei, Hornbach. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Borger-Odoorn

Met hulp van opties voor subsidie wordt een huis isoleren verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is in 2017 volledig afgeschaft. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Plusminus 25% van de tarieven mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Exloërveen een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.borger-odoorn.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Borger-Odoorn
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Exloërveen. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Via het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Exloërveen wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Exloërveen voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Exloërveen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden sowieso een aangename warme woning en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen