Isolatie 2e Exloërmond

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in 2e Exloërmond? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de spouw en radiatorfolie aanbrengen heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website check je uitgebreide informatie over isolatie 2e Exloërmond. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als isolatie van platte dak en U-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-2e-exloermond-9571

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Weinig last meer van vocht
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Toekomstbestendig

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9571
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website tref jij de interessantste acties om jouw woning in 2e Exloërmond te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in 2e Exloërmond is betaalbaar (al vanaf +/- € 740 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €265 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten fluctueren rond de €1975 en het bespaart circa €205, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, dekens, glaswol, steenwol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in 2e Exloërmond kost plusminus €4450. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1090. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11900. Je profiteert van circa €820 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zijn er allerlei vaak toegepaste alternatieven. In het gedeelte hierna bespreken we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isolatie van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in 2e Exloërmond (mei 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of wellicht een bewuste maatschappij? Woning 2e Exloërmond isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2525 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €825 p/jaar. Hierna komen we met de hoogte van de investering in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in 2e Exloërmond. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4300)
€885
(€5050)
€1150
(€8750)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€250
(€2600)
€370
(€3600)
Spouwmuur€280
(€1200)
€450
(€2175)
€910
(€3225)
HR++ glas€210
(€2250)
€330
(€3225)
€360
(€4800)
isolatie 2e-exloermond 9571

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in 2e Exloërmond?

Waarom mijn woning in 2e Exloërmond isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Vandebron, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3550 en dat bespaart tot €350, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor ziet u wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Ingrijpende acties zoals isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Hieronder ontdek je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Formido, Hubo, Karwei, Hornbach, Praxis. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Borger-Odoorn

Dankzij opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 20% van de offerte mag je terugvragen.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Overigens is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in 2e Exloërmond een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.borger-odoorn.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Borger-Odoorn
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in 2e Exloërmond. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan 2e Exloërmond wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in 2e Exloërmond voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in 2e Exloërmond. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een aangenaam wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen