Isolatie Zandberg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Zandberg? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Met relatief eenvoudige maatregelen als bijv. isolatie buitenkant gevel en naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl lees je handige informatie over isolatie Zandberg. Je kunt denken aan items als gevelisolatie en lambda waarde. Meteen besparen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-zandberg-9564

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Duurzame investering
 • Houdt geluid tegen
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9564
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop lees jij de populairste onderdelen om jullie woning in Zandberg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, met als gevolg een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Zandberg kan erg voordelig (om en nabij de € 710 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €270 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen fluctueren rond de €1600 en het rendement ligt op zo’n €230, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Zandberg kost gemiddeld €5250. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1190. De potentiële besparing ligt op €870 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12300. De winst is om en nabij €760 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande zijn er nog enkele rendabele oplossingen. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Zandberg (mei 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of een bewuste wereld? Woning Zandberg isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2825 m3. Dat komt neer op €1000 op jaarbasis. Hierna tref je de uiteindelijke kosten zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Zandberg. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per doel tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3500)
€605
(€5050)
€1000
(€8600)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€215
(€1900)
€370
(€3150)
Spouwmuur€215
(€1625)
€650
(€2525)
€890
(€3525)
HR++ glas€190
(€2200)
€340
(€3050)
€365
(€4925)
isolatie zandberg 9564

Gangbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Zandberg?

Waarom mijn woning in Zandberg isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3400, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €310 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke investeringen als isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op deze pagina vind je een samenvatting van het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Hubo, Karwei, Praxis, Multimate. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Borger-Odoorn

Dankzij een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg een kwart van de offerte kan je terugvragen.
 • De regel is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Zandberg een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.borger-odoorn.nl voor de status in mei 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Borger-Odoorn
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Zandberg. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Zandberg wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Zandberg voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Zandberg. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een comfortabel binnenklimaat en een significant lagere energierekening. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabel wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen