Isolatie Odoorn

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Odoorn? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een investering als bijv. binnenmuren isoleren en radiatorfolie kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina tref je waardevolle informatie over isolatie Odoorn. Dit kan gaan om topics als kieren dichten en energiebespaarlening. Direct aan de slag? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-odoorn-7873

 • Lagere energierekening
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Tevens geluidsisolatie
 • Erkende uitvoerders

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7873
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna lees jij de meest interessante manieren om je woning in Odoorn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Odoorn is goedkoop (vanaf € 710 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €185 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte in huis en een fors lagere energierekening. De tarieven variëren rond €1600 en het rendement ligt op zo’n €250 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Odoorn kost je zo’n €5600. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1100. Het rendement is al snel €720 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11100. De winst is ong. €860 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder kennen we verschillende rendabele werkzaamheden. In het volgende overzicht praten we over de meest interessante vormen.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Odoorn (juli 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en een bewuste samenleving? Woning Odoorn isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2300 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1125 p/jaar. Op deze pagina check je de totale kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Odoorn. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4150)
€775
(€5650)
€1170
(€9600)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€220
(€2600)
€375
(€3500)
Spouwmuur€295
(€1600)
€450
(€1950)
€935
(€3475)
HR++ glas€245
(€2700)
€280
(€4300)
€400
(€5300)
isolatie odoorn 7873

Actuele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Vragen voor een isolatiespecialist in Odoorn?

Waarom mijn woning in Odoorn isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Budget Energie en Nuon, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Ook is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3200 en dat levert gemiddeld op €260 p/jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Dan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande klussen als isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Praxis, Multimate, Hornbach, Hubo, Karwei, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Borger-Odoorn

Via subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Om en nabij 15 procent van de tarieven kan je terugvorderen.
 • De eis is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Daarnaast wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Odoorn een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.borger-odoorn.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Borger-Odoorn
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Odoorn. Andere opties zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Aan de hand van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Odoorn wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Odoorn voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Odoorn. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een lekker warm huis en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettig klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen