Isolatie Klijndijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Klijndijk? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van enkele acties als schuin dak isoleren en verwarmingsbuizen isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Klijndijk. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als bodemisolatie en koudeval. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-klijndijk-7871

 • Aantrekkelijk rendement
 • Meer warmte en minder vocht
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Minder geluid van buiten
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7871
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard goed geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje lees jij de meest populaire methodes om jouw woning in Klijndijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, met als effect een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Klijndijk is aantrekkelijk (ongeveer € 770 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €195 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn ongeveer €1850 en je bespaart al snel €260 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als folie, icynene, dekens, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Klijndijk kost plusminus €4800. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1130. Het rendement is al snel €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €11600. Je profiteert van grofweg €830 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook noemen we nog enkele interessante oplossingen. In onderstaande tekst bespreken we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Klijndijk (april 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en tegelijk een groenere toekomst? Woning Klijndijk isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2250 m3. De besparing komt neer op €875 per jaar. Op isolatierevolutie.nl berekenen we de totale kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Klijndijk. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per actie zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3550)
€885
(€5650)
€1120
(€8000)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€210
(€1550)
€325
(€3150)
Spouwmuur€375
(€1675)
€580
(€2375)
€790
(€3000)
HR++ glas€200
(€2925)
€295
(€4175)
€350
(€4850)
isolatie klijndijk 7871

Erkende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Klijndijk?

Waarom mijn woning in Klijndijk isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en NLE, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een optimaal wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3750 en geeft een besparing van €220 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden als isoleren van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. In de box hieronder bekijk je meer info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Gamma, Formido, Hubo, Multimate, Hornbach, Karwei. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Borger-Odoorn

Mede door een subsidie wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg 25% van de tarieven krijg je weer terug.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Tevens rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Klijndijk een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.borger-odoorn.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Borger-Odoorn
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Klijndijk. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Via onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Klijndijk wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Door een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Klijndijk voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Klijndijk. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een optimaal binnenklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is essentieel voor de gezondheid van de bewoners. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen