Isolatie Odoornerveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Odoornerveen? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de schuur of warmtereflecterende folie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op deze website komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Odoornerveen. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als de kruipruimte isoleren en ventilatie. Direct aan de slag? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-odoornerveen-7874

 • Een fors lagere energierekening
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Buitengeluid absorberen
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7874
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn veelal solide geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website achterhaal je de interessantste toepassingen om jullie woning in Odoornerveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Odoornerveen is financieel toegankelijk (al vanaf € 880 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €285 (jaarlijkst, tarieven maart 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten fluctueren rond de €1725 en het rendement ligt op zo’n €260 op jaarbasis. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Odoornerveen kost ongeveer €4450. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1110. Het voordeel loopt al gauw op tot €780 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12800. Het voordeel is plusminus €960 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens bestaan er verscheidene populaire werkzaamheden. In het gedeelte hierna beoordelen we de interessantste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Odoornerveen (maart 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en natuurlijk een bewuste maatschappij? Woning Odoornerveen isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2875 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1425 p/jaar. Op ons isolatie portaal ontdek je de uiteindelijke kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Odoornerveen. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3100)
€665
(€7450)
€1240
(€8750)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€195
(€1600)
€355
(€3400)
Spouwmuur€300
(€1125)
€680
(€2500)
€780
(€3475)
HR++ glas€200
(€2775)
€285
(€3425)
€385
(€4850)
isolatie odoornerveen 7874

Actuele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

FAQ voor de isolatiespecialist in Odoornerveen?

Waarom mijn woning in Odoornerveen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een gezonde leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3350 en besparen tot €210 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Zo ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende acties zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. In de box hieronder tref je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Praxis, Multimate, Formido, Hornbach, Karwei. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Borger-Odoorn

Door subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 15 procent van de kosten krijg je weer terug.
 • De conditie is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Odoornerveen een subsidie of duurzaamheidslening. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.borger-odoorn.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Borger-Odoorn
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Odoornerveen. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Geholpen door tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Odoornerveen wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Door een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Odoornerveen voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Odoornerveen. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties dragen bij aan een warm en comfortabel huis en flink lagere energiekosten. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een comfortabel klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen