Isolatie Drouwenerveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Drouwenerveen? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. haalbare maatregelen zoals isolatie van de binnengevel en isolerende raambekleding kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Onderstaand check je uiteenlopende informatie over isolatie Drouwenerveen. Je leest uitvoerig over zaken als isolatie van de schuur en condensvorming. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-drouwenerveen-9525

 • Lagere maandlasten
 • Minder tocht in huis
 • Een verantwoorde keuze
 • Je kunt veel zelf doen
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9525
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand ontdek jij de meest rendabele manieren om jullie woning in Drouwenerveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Drouwenerveen is goedkoop (vanaf € 780 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €190 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en veel lagere gaskosten. De onkosten variëren rond €1700 en je bespaart al snel €210 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Drouwenerveen kost je zo’n €5250. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1010. De potentiële besparing ligt op €780 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11100. Het rendement is ongeveer €880, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we nog enkele alternatieve vormen. In het gedeelte hieronder praten we over de interessantste uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Drouwenerveen (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of een energiezuinige gemeenschap? Woning Drouwenerveen isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2250 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1475 p/jaar. Hierna calculeren we de gemiddelde kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Drouwenerveen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4100)
€885
(€5650)
€930
(€9050)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€240
(€2050)
€310
(€3450)
Spouwmuur€290
(€1050)
€430
(€2725)
€860
(€3375)
HR++ glas€200
(€2950)
€310
(€3275)
€370
(€4850)
isolatie drouwenerveen 9525

Bekende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Drouwenerveen?

Waarom mijn woning in Drouwenerveen isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Energiedirect en Qurrent, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3875, waarbij u een besparing realiseert van €215 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende werkzaamheden als dak-, vloer of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je meer info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Praxis, Multimate, Karwei, Formido, Hubo, Hornbach. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Borger-Odoorn

Met hulp van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie is niet meer van kracht. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 20% van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Ook rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Drouwenerveen een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.borger-odoorn.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Borger-Odoorn
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Drouwenerveen. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Middels het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Drouwenerveen wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Drouwenerveen voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Drouwenerveen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een gezonde leefomgeving en een veel lagere energierekening. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor de gezondheid van de bewoners. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen