Isolatie Eeserveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Eeserveen? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals bodemisolatie of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand komen we met belangrijke informatie over isolatie Eeserveen. Je komt meer te weten over items als HR++ glas en thermische bruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-eeserveen-7859

 • Besparen op energierekening
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Stiller in de woning
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7859
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn standaard goed geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf ontdek je de interessantste toepassingen om een woning in Eeserveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Eeserveen is financieel toegankelijk (vanaf € 990 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De kosten fluctueren rond de €1925 en het rendement ligt op zo’n €230 op jaarbasis. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Eeserveen kost plusminus €5350. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1000. Het rendement is al snel €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12400. Daarmee bespaar je ongeveer €990, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zijn er verscheidene vaak toegepaste uitvoeringen. In onderstaande tekst bespreken we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Eeserveen (juni 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en ook een energiebewuste gemeenschap? Woning Eeserveen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2650 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €925 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal tref je de uiteindelijke kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Eeserveen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per maatregel tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3950)
€825
(€5550)
€1190
(€8200)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€255
(€1900)
€335
(€3150)
Spouwmuur€300
(€1675)
€710
(€2150)
€875
(€3175)
HR++ glas€205
(€2325)
€315
(€4200)
€380
(€4875)
isolatie eeserveen 7859

Bekende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Eeserveen?

Waarom mijn woning in Eeserveen isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Essent of Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Verder merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3150 en besparen tot €255, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige investeringen zoals isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je kort & bondige info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Formido, Karwei, Praxis, Gamma, Multimate. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Borger-Odoorn

Dankzij subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n een kwart van de offerte krijg je weer terug.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Eeserveen een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.borger-odoorn.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Borger-Odoorn
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Eeserveen. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Dankzij ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Eeserveen wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is enkel glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Eeserveen voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Eeserveen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden sowieso een gezond klimaat in huis en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een gezond leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen