Isolatie Buinerveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Buinerveen? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de gevel of isolerende kozijnen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Hieronder vind je waardevolle informatie over isolatie Buinerveen. Je leest uitvoerig over zaken als je spouwmuur isoleren en Pur Isolatieplaten. Direct aan de slag? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-buinerveen-9524

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een gezond leefklimaat
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9524
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website ontdek jij de populairste werkzaamheden om jouw woning in Buinerveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Buinerveen is aantrekkelijk (al vanaf € 910 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €295 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten bedragen zo’n €2000 en je bespaart al snel €230 p/jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn steenwol, dekens, folie, glaswol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Buinerveen kost gemiddeld €5150. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1220. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13100. Dit levert op plusminus €850 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook zien we verscheidene alternatieve uitvoeringen. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isoleren in Buinerveen (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en een groenere samenleving? Woning Buinerveen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2775 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1400 per 12 maanden. Onderstaand kijken we naar de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Buinerveen. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3600)
€595
(€6200)
€1000
(€8600)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€170
(€1900)
€370
(€3200)
Spouwmuur€320
(€1050)
€580
(€2550)
€935
(€3125)
HR++ glas€205
(€2275)
€305
(€3550)
€360
(€4600)
isolatie buinerveen 9524

Erkende Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Vragen voor een isolatiespecialist in Buinerveen?

Waarom mijn woning in Buinerveen isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een prettig leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3425, dat betekent een winst van 255 p/jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Dan check je waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige maatregelen zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je praktische info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Karwei, Hornbach, Formido, Gamma, Hubo, Multimate. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Borger-Odoorn

Door een subsidie wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 20 procent van de kosten mag je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in Buinerveen een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.borger-odoorn.nl voor de status in mei 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Borger-Odoorn
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Buinerveen. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Geholpen door ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Buinerveen wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn enkel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Buinerveen voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Buinerveen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een comfortabel binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een optimale leefomgeving. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen