Isolatie Drouwenermond

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Drouwenermond? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een aantal stappen zoals dakisolatie of kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze website ontdek je handige informatie over isolatie Drouwenermond. Je komt meer te weten over zaken als isolatie van de gevel en XPS Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-drouwenermond-9523

 • Besparen op energienota
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Kies voor een beter milieu
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9523
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje tref jij de interessantste toepassingen om een woning in Drouwenermond te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, en faciliteert een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Drouwenermond is goedkoop (vanaf ongeveer € 780 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €225 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven zijn ongeveer €1850 en de potentiële besparing ligt op €235 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Drouwenermond kost om en nabij de €4800. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €970. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €810 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11700. De winst is pakweg €930 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast noemen we diverse rendabele mogelijkheden. Hierna bespreken we de meest interessante opties.

 • Garage isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Drouwenermond (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten of wellicht een CO-2 reducerende toekomst? Woning Drouwenermond isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2275 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1050 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand kijken we naar de kosten (bij benadering) als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Drouwenermond. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3700)
€875
(€7150)
€920
(€8100)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€250
(€2400)
€310
(€3100)
Spouwmuur€375
(€1425)
€520
(€1975)
€875
(€3450)
HR++ glas€225
(€1925)
€335
(€3275)
€350
(€5150)
isolatie drouwenermond 9523

Bekende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Drouwenermond?

Waarom mijn woning in Drouwenermond isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een maatschappij als Budget Energie of Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Tevens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3950, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €295 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Daardoor komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote onderhoudswerkzaamheden als dak-, vloer of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Hierna ontdek je meer info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Praxis, Multimate, Formido, Karwei, Hubo. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Borger-Odoorn

Met hulp van een subsidie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pakweg 15% van de offerte kan je terugvorderen.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Drouwenermond een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.borger-odoorn.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Borger-Odoorn
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Drouwenermond. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? D.m.v. de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Drouwenermond wat matcht met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere enkel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Drouwenermond voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Drouwenermond. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen dragen bij aan een aangenaam binnenklimaat en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezonde leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen