Isolatie Bronneger

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Bronneger? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een paar maatregelen zoals isolatie van de bodem en isolerende kozijnen en deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand komen we met diverse informatie over isolatie Bronneger. Denk aan zaken als isolatie van de dakkapel en U-waarde. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-bronneger-9527

 • Een fors lagere energierekening
 • Een gezond klimaat in huis
 • Goed bezig voor het milieu
 • Ook geluidswerend
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9527
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand ontdek jij de meest populaire toepassingen om jouw woning in Bronneger te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en het biedt een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Bronneger is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 800 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €250 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn gemiddeld €1950 en het resultaat is zo’n €255 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Bronneger kost gemiddeld €5250. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1070. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €11200. Daarmee bespaar je ong. €870 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0onderscheiden we meerdere aantrekkelijke uitvoeringen. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest interessante opties.

 • Isolatie van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Bronneger (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten of bijdragen aan een energiebewuste gemeenschap? Woning Bronneger isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2050 m3. Dat is dus al gauw €875 p/jaar. Op deze pagina vind je de kosten (bij benadering) als je kiest voor een isolatiebedrijf in Bronneger. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per actie tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3850)
€885
(€6500)
€1150
(€9650)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€230
(€1900)
€365
(€3100)
Spouwmuur€215
(€1725)
€610
(€2350)
€785
(€3250)
HR++ glas€230
(€2400)
€290
(€4200)
€450
(€4975)
isolatie bronneger 9527

Professionele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Bronneger?

Waarom mijn woning in Bronneger isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3225, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €270 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Dan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Onderstaand check je kort & bondige info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Gamma, Multimate, Hornbach, Formido, Hubo, Karwei. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Borger-Odoorn

Met behulp van subsidies worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 15% van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Bronneger een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.borger-odoorn.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Borger-Odoorn
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen door te isoleren. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Bronneger. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met onderstaande tips kom je met een isolatieplan Bronneger wat strookt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Bronneger voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Bronneger. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties dragen bij aan een aangenaam klimaat in huis en bespaart veel energie. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen