Isolatie Buinen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Buinen? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld je dak isoleren en isolerende deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl vind je uiteenlopende informatie over isolatie Buinen. We gaan aan de slag met onderwerpen als radiatorfolie plaatsen en lambda waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-buinen-9528

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een optimaal leefklimaat
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Kan snel aangebracht worden
 • Erkende uitvoerders

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9528
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina tref je de populairste werkzaamheden om je woning in Buinen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Buinen is goed te betalen (rond de € 720 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €190 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De tarieven bedragen zo’n €1725 en de winst ligt rond de €220 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Buinen kost plusminus €4750. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1120. De potentiële besparing ligt op €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12000. Het voordeel is ong. €880 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we allerlei mogelijke werkzaamheden. Hierna praten we over de meest rendabele oplossingen.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Buinen (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een energiebewuste wereld? Woning Buinen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2225 m3. Dat is dus al gauw €825 p/jaar. Op deze website bekijk je de kosten (bij benadering) als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Buinen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Dakisolatie kan men terugverdienen in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3100)
€785
(€4700)
€1200
(€9650)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€265
(€2200)
€305
(€3350)
Spouwmuur€190
(€1550)
€530
(€2250)
€875
(€3600)
HR++ glas€210
(€2275)
€305
(€3600)
€375
(€4700)
isolatie buinen 9528

Gangbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Buinen?

Waarom mijn woning in Buinen isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een prettig leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Ook neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3325 en geeft een besparing van €225 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Hierdoor ziet u op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige werkzaamheden zoals isoleren van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Hierna lees je praktische info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Multimate, Formido, Karwei, Praxis. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Borger-Odoorn

Door de ondersteuning van een subsidie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Om en nabij een kwart van de offerte mag je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Overigens is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Buinen extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.borger-odoorn.nl voor de status in juni 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Borger-Odoorn
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Buinen. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Geholpen door tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Buinen wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan analyseer je waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Buinen voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Buinen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen bieden jou een warm en comfortabel huis en zorgen voor een laag energietarief. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen