Isolatie Westdorp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Westdorp? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een isolatiemaatregel zoals isolatie van buitenmuren en deuren isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl lees je uiteenlopende informatie over isolatie Westdorp. Je komt meer te weten over onderwerpen als spouwmuurisolatie en isolatieplan. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-westdorp-9534

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Controle over de temperatuur
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Weinig last van geluid
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9534
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand zie je de populairste werkzaamheden om een woning in Westdorp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Westdorp is interessant (gemiddeld zo’n € 840 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De prijzen zijn gemiddeld €1825 en de potentiële besparing ligt op €260 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, dekens, icynene, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Westdorp kost om en nabij de €5300. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1150. Het rendement is al snel €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11900. Hiermee bespaar je grofweg €750 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we verschillende mogelijke werkzaamheden. In onderstaande tekst benoemen we de meest rendabele vormen.

 • Garage isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Westdorp (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten of een energiebewuste gemeenschap? Woning Westdorp isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2375 m3. Dat komt neer op €1125 op jaarbasis. Op deze website vind je de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Westdorp. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3700)
€675
(€4550)
€920
(€8250)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€245
(€1900)
€335
(€3300)
Spouwmuur€220
(€1600)
€710
(€2375)
€895
(€3350)
HR++ glas€200
(€2075)
€285
(€3825)
€370
(€4775)
isolatie westdorp 9534

Professionele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Vragen voor een isolatiespecialist in Westdorp?

Waarom mijn woning in Westdorp isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Eneco en Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een prettig klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3925 en geeft een besparing van €200 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende klussen als isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op deze website tref je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Hubo, Multimate, Praxis, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Borger-Odoorn

Mede door subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 15% van de kosten mag je terugvragen.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Ook geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Westdorp een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.borger-odoorn.nl voor de status in mei 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Borger-Odoorn
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Westdorp. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Via onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Westdorp wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, oude muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Westdorp voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Westdorp. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangename warme woning en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen