Isolatie Valthermond

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Valthermond? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. haalbare maatregelen als isolatie van de buitengevel of isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website lees je waardevolle informatie over isolatie Valthermond. Denk aan vraagstukken over kieren dichten en spouwanker. Meteen besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-valthermond-7876

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7876
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website vind je de populairste stappen om jouw woning in Valthermond te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Valthermond kan erg voordelig (vanaf € 830 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €235 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een fors lagere energierekening. De kosten fluctueren rond de €1725 en je bespaart al snel €220 per jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Valthermond kost je zo’n €5350. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1180. De potentiële besparing ligt op €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13100. Hiermee bespaar je grofweg €840, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we nog meer aantrekkelijke opties. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest interessante vormen.

 • Isoleren garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Valthermond (april 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of wellicht een energiebewuste wereld? Woning Valthermond isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2250 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1400 per jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de gemiddelde kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Valthermond. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3150)
€665
(€4550)
€970
(€8000)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€260
(€1700)
€345
(€2900)
Spouwmuur€315
(€1750)
€440
(€2325)
€785
(€3150)
HR++ glas€205
(€2925)
€270
(€4300)
€365
(€5150)
isolatie valthermond 7876

Bekende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Valthermond?

Waarom mijn woning in Valthermond isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een aangenaam binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Ook neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3525, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €210 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor check je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op deze pagina tref je meer info over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Formido, Praxis, Multimate, Karwei, Hubo, Gamma. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Borger-Odoorn

Door een subsidie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Om en nabij 15% van de offerte mag je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evengoed rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Valthermond een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.borger-odoorn.nl voor de voorwaarden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Borger-Odoorn
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Valthermond. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Valthermond wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Valthermond voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Valthermond. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen leiden tot een aangenaam en prettig klimaat en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een aangename leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen