Isolatie Ellertshaar

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Ellertshaar? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Dankzij een investering zoals bijvoorbeeld de vloer isoleren of tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Hierna vind je belangrijke informatie over isolatie Ellertshaar. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals de gevel isoleren en cellulose isolatie. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-ellertshaar-9535

 • Interessante terugverdientijd
 • Een prettig binnenklimaat
 • Kies voor een beter milieu
 • Kan snel aangebracht worden
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9535
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatierevolutie.nl achterhaal jij de meest rendabele manieren om je woning in Ellertshaar te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Ellertshaar is betaalbaar (om en nabij de € 890 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €245 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De kosten fluctueren rond de €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €190 p/jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Ellertshaar kost je zo’n €4600. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1050. De besparing loopt op tot €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €11500. Je profiteert van grofweg €970 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens zijn er diverse aantrekkelijke mogelijkheden. In de volgende paragraaf praten we over de meest interessante oplossingen.

 • Garage isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Ellertshaar (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten of wellicht een energiebewuste maatschappij? Woning Ellertshaar isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2475 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €825 per jaar. Op deze pagina berekenen we de kosten (bij benadering) zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Ellertshaar. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3850)
€595
(€6400)
€1200
(€8550)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€230
(€1600)
€375
(€2900)
Spouwmuur€185
(€1575)
€510
(€2625)
€860
(€3375)
HR++ glas€210
(€2800)
€310
(€4025)
€435
(€4700)
isolatie ellertshaar 9535

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Ellertshaar?

Waarom mijn woning in Ellertshaar isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Essent of Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een aangenaam leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3650, dat betekent een winst van 310 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar check je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide acties zoals vloer-, dak of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je meer info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Formido, Multimate, Hornbach, Hubo, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Borger-Odoorn

Dankzij subsidies wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de kosten mag je terugvragen.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Ellertshaar extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.borger-odoorn.nl voor opties in mei 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Borger-Odoorn
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Ellertshaar. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met behulp van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Ellertshaar wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Middels een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere enkel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Ellertshaar voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Ellertshaar. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden jou een aangenaam binnenklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een optimale leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen