Isolatie Borger

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Borger? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een investering als de vloer isoleren of warmtereflecterende folie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl komen we met bruikbare informatie over isolatie Borger. Je leest uitvoerig over onderwerpen als radiatorfolie aanbrengen en U-waarde. Meteen besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-borger-9531

 • Snelle terugverdientijd
 • Een optimaal leefklimaat
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Toekomstbestendig

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9531
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn vaak prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna tref je de meest rendabele methodes om je woning in Borger te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Borger kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 740 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €200 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven variëren rond €1675 en het resultaat is zo’n €235 per jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, EPS parels, PUR schuim, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Borger kost +/- €5650. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1140. De potentiële besparing ligt op €830 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €12400. Het rendement is circa €860 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder kennen we diverse rendabele alternatieven. In het volgende overzicht beschrijven we de meest toegepaste opties.

 • Isoleren garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Borger (mei 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een bewuste toekomst? Woning Borger isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2325 m3. Dat is dus al gauw €1450 p/jaar. Op ons isolatie portaal vind je de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Borger. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3500)
€695
(€6850)
€1050
(€8450)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€240
(€2250)
€380
(€2850)
Spouwmuur€340
(€750)
€630
(€2375)
€805
(€3500)
HR++ glas€250
(€2550)
€275
(€4100)
€370
(€4925)
isolatie borger 9531

Erkende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Borger?

Waarom mijn woning in Borger isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een maatschappij zoals Budget Energie en Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3675 en dat levert gemiddeld op €295, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Hierdoor kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grootse klussen zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op deze pagina bekijk je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Hubo, Karwei, Gamma, Multimate, Praxis. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Borger-Odoorn

Door gebruik te maken van een subsidie wordt woningisolatie nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 20 procent van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • De conditie is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Eveneens rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Borger een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.borger-odoorn.nl voor de status in mei 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Borger-Odoorn
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Borger. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Dankzij de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Borger wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Borger voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Borger. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen dragen bij aan een comfortabel wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimale leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen